Köp- och leveransvillkor

Alltid Öppet köp i 30 dagar från att du fått hem prylarna, skulle det inte bli helt rätt så kontakta oss bara så ordnar vi det!

Besök oss i butiken utanför Eskilstuna! Öppet vardagar 10-16, lördagar 11-14.

Vi tycker det ska vara tryggt och enkelt att handla på internet, därför är det självklart för oss att följa konsumentverkets rekommendationer och Sveriges lagar.

När du lägger en beställning på vår webbutik ingår du ett avtal med oss, och det innebär bland annat att du godkänner våra köpvillkor som beskrivs här.

Priser och betalning

Priser

Alla priser anges inklusive moms, i svenska kronor. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och ev betalningsavgift. 

Vi reserverar oss för ev felaktigheter i priser som uppges i butiken och för förändringar i sortimentet, tex slutförsäljning.

Betalning

FAKTURA
Ett tryggt och enkelt alternativ för privatpersoner. Du betalar först när du fått hem varan och behöver inte lämna ut känsliga kortuppgifter över nätet. Du har, som alltid, 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans och hemförsäljningslagen. Vi erbjuder dessutom en ökad ångerrätt ('öppet köp') i upp till 30 dagar.

För vår och din säkerhet så utför vi en kontroll av betalningsanmärkningar och folkbokföringsadress vid fakturabetalning, du kommer därför få ett meddelande om att vi gjort en kreditprövning. Vid fakturabetalning så levererar vi endast till din folkbokföringsadress. Vill du ha leveransen till annan adress, kontakta oss så löser vi det tillsammans. 

Fakturan skickas till dig via epost och du har 14 dagar på dig att betala. Fakturaavgift är 19 kr per köp. Vi använder Billmate som fakturapartner, och fakturan kommer alltså från dem, per epost. Här är deras detaljerade fakturavillkor

BANKÖVERFÖRING FRÅN UTLANDET
Vi skickar ibland till Danmark och Finland, och dit har vi också en fast fraktkostnad på 249 kr. Förskottsbetalning gäller i så fall och beställning läggs genom mail (hej@gecko.se). Kontakta oss om du vill beställa från andra länder så tittar vi på vilka kostnader det skulle innebära.  

Här är informationen du behöver för banköverföring från utlandet:

  • Zink Design AB, Stomne 35, 820 60 Delsbo, Sweden
  • IBAN: SE25 9020 0000 0902 3433 1056
  • BIC/SWIFT: ELLFSESS
  • (ibland krävs information om mottagarens täckningsbank BIC/SWIFT: DNBANOKK)
  • Många banker har avgiftsfritt att föra över pengar i Euro, så det går såklart bra. Kontakta oss så skickar vi rätt summa i Euro.

KORTBETALNING
Att betala med kort är snabbt, smidigt och säkert. Kortbetalningen hanteras av vår partner Billmate, ett väletablerat företag med säker hantering av alla uppgifter som behövs. Här är deras detaljerade villkor för kortbetalning

Fraktkostnad och leverans

Du har normalt vår leverans 2-7 dagar efter beställning, om dina varor finns i lager. Vid högsäsong kan det dröja ytterligare några dagar. Beställningsvaror tar normalt 2-3 veckor.

TILL UTLÄMNINGSSTÄLLE
Vi har en fast fraktkostnad på 69 kronor inkl moms till utlämningsställe i Sverige, oavsett storleken på beställningen. I avgiften ingår bland annat frakt och packmaterial. Vi skickar normalt med DHL. Leverans sker till det utlämningsställe som fraktbolaget anser är närmast din adress. Avisering sker till dig via SMS. 

Ett spårningsnummer på DHL (www.servicepointinrikes.se) finns i din orderlista om du loggar in på Gecko så snart vi skickat din beställning. 

Kontrollera direkt vid utlämningsstället att paketet inte är skadat. Om det har någon skada så ska det anmälas direkt till utlämnaren.

Om ditt paket inte hämtas ut så går det efter en tid i retur till oss. För outhämtat paket debiterar vi en avgift på 200kr inkl moms för att täcka våra kostnader.

HEMLEVERANS, FÖRETAGSPAKET
Vi erbjuder också leverans till hemadress till de flesta adresser i Sverige, och företagspaket (till företag). Hemleverans väljs i kassan, mot en extra kostnad. Leverans sker då helgfri vardag mellan kl 7-17. DHL kontaktar dig för att boka utkörning. Vi kan tyvärr inte automatiskt kontrollera att DHL erbjuder leverans till din hemadress, om tjänsten inte är tillgänglig så kontaktar vi dig för att söka ett annat alternativ, innan vi skickar din beställning.

FINLAND, DANMARK

Vi skickar med DHL eller PostNord till Finland och Danmark. 

Ångerrätt, reklamation och retur

Om du ångrat dig så kan du såklart skicka tillbaka ditt paket till oss. Lagen säger att du har ångerrätt under 14 dagar från den dag du lagt din beställning. Vi vill ha helt nöjda kunder och har ökat villkoren till 30 dagar efter att du fått hem din beställning. Självklart ska prylarna vara oanvända och oskadade, men kontakta oss om du vill skicka tillbaka prylarna så ordnar vi det! 

Om du vill nyttja din ångerrätt så ska varan, inkl eventuell orginalförpackning och all tillhörande dokumentation/instruktionsblad/mm returneras till oss. Om du anser att varan har fel så ska du istället reklamera den.

Om du vill så kan vi göra en returbokning via DHL. Kostnaden för dig för returfrakten är samma som vår fasta fraktkostnad, om det inte är väldigt skrymmande varor eller något annat som gör att returen är ovanligt dyr. 

Oavsett om det gäller ånger eller reklamation så måste du kontakta oss innan du skickar tillbaka något. Vi tar inget ansvar för varor som skickas tillbaka till oss utan att du kontaktat oss först. Varan ska skickas till oss senast 10 dagar efter att vi varit i kontakt. 

För att underlätta för dig när du vill returnera en vara så har vi gjort en checklista för returer

När vi mottagit din retur och utvärderat dess skick (alt bekräftar fel vid reklamation) så återbetalas dina pengar, eller fakturan/kortbetalningen makuleras om den inte hunnit skickas. Är varan använd eller skadad har vi rätt dra av värdet av en skälig värdeminskning innan utbetalning. Om vi inte kan återskapa ett fel vid reklamation, eller om vi av annan anledning inte kan acceptera returen, så kontaktar vi dig så snart som möjligt för att lösa problemet.

När du utnyttjar din ångerrätt så står du själv för kostnaden för returfrakt, i enlighet med konsumentverkets rekommendation. För att göra det enkelt och billigt för dig så kan vi boka din returfrakt, det kostar då normalt 69kr om det är normalstora varor. Den ursprungliga frakten och ev. fakturaavgift kommer också behöva betalas. Om du reklamerat en vara som inte har något fel så utgår en avgift om 200kr inkl moms för att täcka våra kostnader. 

Hantering av personuppgifter

Genom att skicka personuppgifter till oss via gecko.se så samtycker du till att namn och personuppgifter registreras i vår kunddatabas. Utöver det som krävs för att fullgöra vårt avtal med dig, kan uppgifterna komma att användas för att skicka information angånde erbjudanden från gecko.se eller från någon av de andra butiker som ingår i vårt företag. 

Du har enligt Personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post. 

Från 25e maj 2018 gäller Datasäkerhetsförordningen (GDPR) istället för PUL. Läs mer här om hur vi arbetar med GDPR.  

Övrigt

Vi reserverar rätten till ändring av information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vi har alltid rätt att neka ett köp, häva ett köp och återbetala eventuella inbetalda belopp.

För att få handla hos oss måste du vara över 18 år.

Om du handlar med annan persons personuppgifter utan dennes medgivande, och om detta innebär ekonomisk eller annan skada för oss eller våra samarbetspartner, så kommer detta att polisanmälas.

Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Företaget som driver Gecko Trädgårdsbutik heter Zink Design AB, orgnr 556952-4803. 

  
TACK för att du läst våra villkor!! Om det är något du undrar över, tveka inte att kontakta oss!

(senast uppdaterad 200717)