Sveriges 13 största trädgårdsinfluencers på Instagram (de är inte de du tror!)

PRESSMEDDELANDE 2023-03-21

Hem och trädgård är jättestort på Instagram men vilka är egentligen störst bland de svenska trädgårds-profilerna? Det är inte de du tror!

  • Elva av de största trädgårds-profilerna har fler än 100'000 följare
  • Hobby-odlaren Mari Magnusson från Enköping toppar listan med drygt 330'000 följare

Instagram är en fantastisk plats för alla som älskar trädgård och odling. Här finns inspiration och kunskap, trender att följa och drömträdgårdar att skapa.

Men vilka är de största svenska trädgårds-profilerna och hur engagerade är deras följare?

Sveriges 13 största Instagram-profiler inom trädgård finns rankade på en ny lista från Gecko Trädgård. Och det är inte trädgårdskändisar som Sara Bäckmo (sjätte plats), Karl Fredrik (femte plats) och Victoria Skoglund (andra plats) som toppar listan.

I stället domineras den av mer okända namn som med fantastiska bilder och inspirerande texter engagerar massor av följare. 

Mari Magnusson, en hobby-odlare från Enköping, toppar listan.

"Wow, så otroligt roligt och ärofyllt att hamna bland denna förnämliga samling trädgårds-inspiratörer", säger Mari Magnusson i en kommentar till förstaplatsen.  "Jag älskar att dela med mig av min passion för hem och trädgård och blir så glad att det uppskattas av många", fortsätter hon.

Och det är verkligen många som uppskattar hennes engagemang och bilder, hennes konto @anangelinmyhome har fler än 330'000 följare. 

Mest engagerade följare bland de stora trädgårdsprofilerna har Gustav (@gustavmandelmann). Flest inlägg det senaste året har Gertrud (@gertrudsrum).

Hela topplistan finns på www.gecko.se/insta.

Om topplistan

Kriterier för att komma med på listan:

  • Ett svenskt Instagram-konto.
  • Under odlingssäsong ska minst hälften av inläggen ha fokus på växter, blommor, trädgård, trädgårdsdesign, inredning ute, odling eller något som är nära relaterat. Enbart snittblommor räknas inte..

Så här har vi räknat:

  • Följare: antal följare på Instagram.
  • Engagemang: Hur många kommentarer och gillanden har profilen fått på de senaste 100 posterna, jämfört med antal följare.
  • Aktivitet: Antal inlägg de senaste 12 månaderna.

Om Gecko Trädgård

Gecko Trädgård - Inredning Ute - har ett brett sortiment av inredning för utomhusbruk. Med nya produkter varje vecka och med leverantörer från hela världen bidrar Gecko till att försköna och förnya svenska trädgårdar. Gecko finns på webben och med butik utanför Eskilstuna. 

 

Press-kontakt: Åsa Claesson, nås enklast via epost:asa@gecko.se

.