Hus för igelkott, Igelkottbo

Igelkottshus
Igelkott bo
Igelkott bo
Igelkott bo
Meddela mig när varan finns i lager igen!
Tillfälligt slut

Ett skyddande igelkottbo för igelkotten och andra av trädgårdens små däggdjur. 

Boet är byggt på en stålnäts-stomme. Taket är täckt av filt som gör det vattentätt, och har också ett lager mer ris och rotting för kamoflage och isolering. 

Igelkottshuset är tänkt som skydd under sommaren, men kan också fungera som vinterbo om det täcks med mer löv och grenar så att det är riktigt isolerat. 

Stort nog att rymma en familj av igelkottar. Ingången är ca 12cm bred längst ner, 5cm upp är den ca 11cm. Måtten är ungefärliga, de kan variera litegrann mellan olika hus. 

Virka gärna ner lite mossa i taket, då har du efter några år en ännu härligare gömma för igelkottarna, med ett grönt tak. 

Placera igelkotthuset skyddat bland blad och löv, lägg gärna lite klippt torkat gräs (korta strån) i huset. Om du har problem med grävling eller räv så kan det vara bra att förankra huset så att rovdjuret inte kan välta det.  

  • Storlek: ca 22 x 59 x 53 cm
  • Vikt: ca 1,4 kg

Läs mer om: igelkotten och dess bo

Tillverkare:

Olika varianter av den här produkten

1 st
 429 kr 
Tillfälligt slut

Wildlife World

Wildlife World är en av Englands ledande tillverkare av produkter för trädgårdens vilda vänner.

Deras insektsholkar och fågelholkar är av hög kvalitet, de använder FSC-certifierat trä och vattenbaserade färger, allt för att fåglar och insekter inte ska påverkas negativt av produkterna.