Trädgårdspoddar på svenska 2022

Trädgårdspoddar på svenska 2022

En podcast är som radio, fast bättre. Med din mobil, läsplatta eller dator prenumererar du på de program du vill och lyssnar när du känner för det. Många av oss kan inte tänka sig att hänga tvätt eller åka till jobbet utan en podd i öronen.

Idag är utbudet av riktigt bra trädgårdspoddar jättestort och det kan vara svårt att hitta rätt. Här har vi samlat svenska kvalitetspoddar om Trädgård, odling och det runtomkring. Tipsa oss gärna om nya poddar, maila hej@gecko.se!

Trädgårdspoddar för inspiration och odlingstips

Trädgårdssnack

Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops trädgårdsdesigner, Annika Sjölin, har satt underrubriken 'För dig med gröna fingrar och jord under naglarna' på sin podd som startades i maj 2017.

Hemsida, Podden på Spotify

Trädgårdstrollets trädgårdspodd

I Trädgårdstrollet-podden är det mycket fokus på grönsaker och frukt och hur man väljer vilka sorter som passar. Lärorikt och inspirerande!

Hemsida, Podden på Spotify

Trädpodden

Här är det relationen mellan träd och människa som står i fokus. Trädnördarna Anton­ Spets och Gustav Nässlander står podden.

Podden på Spotify

 

Systrar som odlar

Lovisa och Julia är odlingsintresserade systrar som med podden vill informera, intressera och inspirera till odling, växter och trädgård.

Podden på Spotify

 

Biodlartips

Här lär vi oss om biodling genom ett underhållande samtal mellan en nybörjare och en erfaren biodlare.

Hemsida, Podden på Spotify

Där gräset växer

De flesta trädgårdar har ju en skvätt gräsmatta och det är just gräsmattan som får mest kärlek i den här podden.

Podden på Spotify

 

Gräspodden

Ytterligare en podd med fokus på gräs.

Podden på Spotify

 

Ankarloo & Backgård

En podd med två tjejer som pratar om sina framtidsplaner för sina gårdar; odling, djur, trädgård, blommor och livet på landet.

Podden på Spotify

 

Skönt Grönt Gott

Inredning, trädgård och mat ska det handla om men det blir lite kvinnligt företagande, resor och annat som har med livet att göra också. Ett samtal Jenny Eskång och Monika Lindström.

Hemsida, Podden på Spotify

Odla med Ola och Linnéa

En trädgårdspodd för nybörjare säger de själva. Trädgårdsrookien Ola Selmén tar hjälp av trädgårdsmästaren Linnèa Dickson.

Podden på Spotify

 

Fler artiklar och quiz i nyhetsbrevet!

Röda vita rosen

Zetas Victoria Skoglund och journalisten och TV-personligheten Jenny Strömstedt i samtal om odling, trädgårdsplanering, jordförbättring och livet i allmänhet.

Hemsida, Podden på Spotify

Skillnadens

Sara Bäckmos podd är en av landers mest lyssnade, precis som hennes blogg som väl är Sveriges största trädgårdsblogg. Här finns massor att inspireras och läras av, missa henne inte heller på Youtube.

Hemsida, Podden på Spotify

Grönsakslandet

Bella Lindes härliga podd med omväxlande samtal om odlingsfrossa, drömmar om självförsörjning, frösådd, grönsaksval, trädgårdböcker, kolonilotter, odlingsmyter, historia och mycket mer. En personlig favorit!

Hemsida, Podden på Spotify

Botaniska Trädgårdspodden

En lärorik podd där vi lär oss av proffsen. Trädgårdsmästare Anders Stålhand och botanisten Åsa Krüger samtalar med medarbetare på Göteborgs Botaniska Trädgård. En personlig favorit.

Hemsida, Podden på Spotify

Odlarna

I den här podcasten träffar programledarna kända och mindre kända personer som får berätta om sina odlingar. Trivsamma samtal och fyllda av anektdoter och tips om hur man lyckas i trädgårdslandet. Ofta fokus på ätbart!

Hemsida, Podden på Spotify

Odla med P1

Det fanns ju radioprogram innan podcasts... Gamla hederliga Odla med P1 finns såklart också i podd-form, och det gör oss aldrig besvikna! Varje vecka, fyllt med nyttigheter och trädgårdssamtal.

Hemsida, Podden på Spotify

Blommar det?

Trädgårdsprofilerna Tony Johansson och Peter Bengtsson är kanske mest kända från Trädgårdskampen på SVT. Här bjuder de på trevliga avsnitt om blommor, odling, kompost, trädgårdar och mer.

Hemsida, Podden på Spotify

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Ulrika Levin (trädgårdsdesigner och arkitekt) och Linde Schilén (trädgårdsmästare och konstnär) samtalar om trädgård.

Hemsida, Podden på Spotify

Hanna och Rebeccas Trädgårdsliv

De lovar lära oss något nytt i varje avsnitt. I Hanna och Rebeccas podd samtalar de kring odling, inredning och trädgård. Halvtimmeslånga lättlyssnade avsnitt.

Hemsida, Podden på Spotify

I trädgården med Karin och Elsa

En landskapsarkitekt och en trädgårdsingenjör samtalar här om olika trädgårdsämnen, här finns historiska tillbakablickar, diskussioner om trender, sommarblommor, träd, jord, och mer.

Hemsida, Podden på Spotify

Avsomnade poddar

Smaklöken

Weibulls podd som vill inspirera och skapa lust att odla. Avsnitt om att odla på liten yta, kompost, jord och gödsel, ätbart och mycket mer. Kanske inte helt avsomnad, men väldigt sporadiska avsnitt.

Hemsida, Podden på Spotify

Gröna Fingrar Svart Jord

En podcast som handlar om 'odling, strävan efter ett enklare liv och drömmen om en grönare framtid'. Poddens sista avsnitt spelades in i augusti 2021.

Hemsida, Podden på Spotify

Kan själv

De presenterar själva sin pod med 'En podcast med jordiga fötter och en höna i famnen'. Senaste avsnittet i februari 2016.

Hemsida

Trädgårdsmästarna

Lars Krantz och kollegor på Wij Trädgårdar. Senaste avsnittet augusti 2015.

Podden på Spotify

 

Två odlare emellan

När de populära trädgårdsbloggarna Sara Bäckmo och Johannes Wätterbäck lanserade sin podd i december 2016 gick den snabbt upp på mest-nedladdade-listorna. Inte undra på, en bra podd om grönsaksodling av två riktiga entusiaster. Vi hoppas de startar upp igen!

Hemsida, Podden på Spotify

Trädgårdsindie

Emily Bratt's podstil är lite annorlunda än de övriga trädgårdspoddarna. På ett bra sätt. Här samtalas om trädgård i sociala medier, om trender och historia, om djur i trädgården och mycket mer. Tyvärr kom senaste avsnittet i augusti 2018. Vi hoppas på en fortsättning!!

Podden på Spotify

 

Kolonipodden

Kolonipodden har koloniområdet Jonsereds Amerika som bas. Vissa kan tycka att avsnitten ibland kan vara lite flamsiga men det är annars en trivsam diskussion med många godbitar. Jonsereds Amerika vill odla de sorter som man odlade på 1800-talet.

Hemsida

Trädgårdsarkitekterna

Trädgårdsingenjören Therese Rombrant samtalar med olika gäster om trädgårdsdesign, växter och trädgårdshistoria. En podd för dig som är intresserad av trädgård och miljöfrågor. Nya avsnitt varje vecka.

Hemsida, Podden på Spotify

/senast uppdaterad 2021-12-25

Vad tycker du?

Hela denna text är upphovsrättsskyddad av Gecko Trädgårdsbutik. Citera oss gärna, men ange då källan med en länk till denna sida.