Trädgårdspoddar på svenska

Välkommen! Vi har massor av härliga julkappar till den som älskar trädgård. Gör din beställning i god tid så att DHL hinner fram innan julafton (vissa orter kan behöva längre levtid enligt DHLs normala rutiner). Håll också koll på att ditt utlämningsställe har öppet dagarna innan jul. 
 
Vi har alltid Öppet köp i 30 dagar, skulle det inte bli helt rätt med klappen så kontakta oss bara så ordnar vi det!  
Trädgårdspoddar på svenska

Senaste pod-avsnitten!

Svenska podcasts om trädgård

En podcast är som radio, fast bättre. Med din mobil, läsplatta eller dator prenumererar du på de program du vill och lyssnar när du känner för det. Många av oss kan inte tänka sig att hänga tvätt eller köra till jobbet utan en podd i öronen. Läs mer om hur du lyssnar på podcasts

Idag är utbudet av riktigt bra poddar jättestort, och det kan vara svårt att hitta rätt. Här har vi samlat ett antal svenska kvalitetspoddar om Trädgård och odling. 

Tipsa oss gärna om nya poddar, maila info@gecko.se!

 

Trädgårdssnack

Yngsta podden i listan. Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops trädgårdsdesigner, Annika Sjölin, har satt underrubriken 'För dig med gröna fingrar och jord under naglarna' på sin podd som startades i maj 2017. 

Lyssna på Trädgårdssnack.

 

Bellas Grönsaksland

Bella Linde's härliga podd, med rockjournalisten Elin Unnes som ständig gäst. Ett omväxlande och inspirerande samtal om odlingsfrossa, drömmar om självförsörjning, frösådd, grönsaksval, morotsblast, trädgårdböcker, kolonilotter, odlingsmyter, historia och mycket mer.    

En personlig favorit! 

Till Bellas Grönsaksland (de tolv första avsnitten finns i Sveriges Radios poddarkiv).

 

Två odlare emellan

När de populära trädgårdsbloggarna Sara Bäckmo och Johannes Wätterbäck lanserade sin podd i december 2016 gick den snabbt upp på mest-nedladdade-listorna. Inte undra på, en bra podd om grönsaksodling av två riktiga entusiaster.  

Till podden Två Odlare Emellan.

 

Botaniska Trädgårdspodden

En lättlyssnad och lärorik podd där vi lär oss av proffsen. Chefsträdgårdsmästare Anders Stålhand och botanisten Åsa Krüger samtalar med medarbetare på Götebords Botanska Trädgård.

Hur binder man upp växter utan att uppbindningen syns? Hur blandar man en perfekt såjord? Hur anlägger du en perennrabatt som prunkar hela säsongen och från år till år? 

Missa inte en av Sveriges bästa trädgårdspoddar!

Till Botaniska Trädgårdspodden.

 

Odlarna

I den här podcasten träffar programledarna kända och mindre kända personer som får berätta om sina odlingar. Programmen är trivsamma samtal och fyllda av anektdoter och tips om hur man lyckas i trädgårdslandet.

Fokus på ätbart!

Till podcasten Odlarna's hemsida

 

Smaklöken

Weibulls lättlyssnade podd med 15-20 minuter långa avsnitt där programledare Julia Messelt träffar experter och samtalar om att odla och att ta tillvara det man odlat. 

Till Smaklökens avsnitt

 

Odla med P1

Det fanns ju radioprogram innan podcasts... Gamla hederliga Odla med P1 finns såklart också i podd-form, och det gör oss aldrig besvikna! 

Till Odla med P1

 

 

Podd-arkiv

De här trädgårdspoddarna verkar ha (tillfälligt?) somnat in, men det finns såklart gamla avsnitt att lyssna på! Alltid lärorikt och trevligt!

Trädgårdspodden - Sveriges första trädgårdspodd där Åsa och Hanna samtalar om trädgårdens alla sidor. Trevlig podcast! Senaste avsnittet juli 2016. 

Kan Själv - de presenterar själva sin pod med 'En podcast med jordiga fötter och en höna i famnen'. Senaste avsnittet i februari 2016.

Trädgårdsmästarna - Lars Krantz och kollegor på Wij Trädgårdar. Senaste avsnittet augusti 2015. 

Marstorps Mat - tyvärr en kortlivad podd om utmaningarna i att odla och sälja lokalodlat och att inte kompromissa med varken lönsamhet eller med sina värderingar. I steget från hobbyodling till storskalighet finns en massa rationalitet som även vi vanliga odlare kan ta till oss. 

Vad tycker du?

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Hela denna text är upphovsrättsskyddad av Gecko Trädgårdsbutik. Citera oss gärna, men ange då källan med en länk till denna sida.