Trädgårdspoddar på svenska

Alltid Öppet köp i 30 dagar, skulle det inte bli helt rätt så kontakta oss bara så ordnar vi det!

Vad vet du egentligen om Humlan? Testa i vårt kluriga quiz!

Trädgårdspoddar på svenska

Svenska podcasts om trädgård

En podcast är som radio, fast bättre. Med din mobil, läsplatta eller dator prenumererar du på de program du vill och lyssnar när du känner för det. Många av oss kan inte tänka sig att hänga tvätt eller köra till jobbet utan en podd i öronen. Läs mer om hur du lyssnar på podcasts

Idag är utbudet av riktigt bra poddar jättestort, och det kan vara svårt att hitta rätt. Här har vi samlat ett antal svenska kvalitetspoddar om Trädgård, odling och det runtomkring.

Tipsa oss gärna om nya poddar, maila info@gecko.se!

I trädgården med Karin och Elsa

En landskapsarkitekt och en trädgårdsingenjör samtalar här om olika trädgårdsämnen, här finns historiska tillbakablickar, diskussioner om trender, sommarblommor, träd, jord, och mer. Se alla avsnitt.

Trädgårdssnack

Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops trädgårdsdesigner, Annika Sjölin, har satt underrubriken 'För dig med gröna fingrar och jord under naglarna' på sin podd som startades i maj 2017. Se alla avsnitt.

Skillnadens

Sara Bäckmos nya podd, lyssningsvärt precis som alltid! Till avsnitten.

Bellas Grönsaksland

Bella Linde's härliga podd, tidigare med rockjournalisten Elin Unnes som ständig gäst. Ett omväxlande och inspirerande samtal om odlingsfrossa, drömmar om självförsörjning, frösådd, grönsaksval, morotsblast, trädgårdböcker, kolonilotter, odlingsmyter, historia och mycket mer.    

En personlig favorit! Podden har nu haft ett längre uppehåll men det verkar vara på gång igen! Lyssna här, kolla också in deras Instagram-konto (de tolv första avsnitten finns i Sveriges Radios poddarkiv).

Botaniska Trädgårdspodden

En lättlyssnad och lärorik podd där vi lär oss av proffsen. Trädgårdsmästare Anders Stålhand och botanisten Åsa Krüger samtalar med medarbetare på Götebords Botanska Trädgård. Hur binder man upp växter utan att uppbindningen syns? Hur blandar man en perfekt såjord? Hur anlägger du en perennrabatt som prunkar hela säsongen och från år till år? 

Missa inte en av Sveriges bästa trädgårdspoddar! Lyssna på Botaniska Trädgårdspodden.

Odlarna

I den här podcasten träffar programledarna kända och mindre kända personer som får berätta om sina odlingar. Programmen är trivsamma samtal och fyllda av anektdoter och tips om hur man lyckas i trädgårdslandet.

Ofta fokus på ätbart! Till podcasten Odlarna. Missa inte heller de fylliga blogginläggen med varje pod-avsnitt.

Odla med P1

Det fanns ju radioprogram innan podcasts... Gamla hederliga Odla med P1 finns såklart också i podd-form, och det gör oss aldrig besvikna! Till Odla med P1.

Trädgårdsarkitekterna

Trädgårdsingenjörerna Therese Rombrant och Lovisa Fogelström samtalar om trädgårdsdesign, växter och trädgårdshistoria. Lyssna.

Blommar det?

Trädgårdsprofilerna Tony Johansson och Peter Bengtsson är kanske mest kända från Trädgårdskampen på SVT. Här bjuder de på trevliga avsnitt om blommor, odling, kompost, trädgårdar och mer. Lyssna.

Trädgårdspodd

Peter, Jonny, Oskar och Maria samtalar om trädgård. Lyssna.

Podd-arkiv

De här trädgårdspoddarna verkar ha (tillfälligt?) somnat in, men det finns såklart gamla avsnitt att lyssna på! Alltid lärorikt och trevligt!

Trädgårdspodden - Sveriges första trädgårdspodd där Åsa och Hanna samtalar om trädgårdens alla sidor. Trevlig podcast! Senaste avsnittet juli 2016. 

Kan Själv - de presenterar själva sin pod med 'En podcast med jordiga fötter och en höna i famnen'. Senaste avsnittet i februari 2016.

Trädgårdsmästarna - Lars Krantz och kollegor på Wij Trädgårdar. Senaste avsnittet augusti 2015. 

Marstorps Mat - tyvärr en kortlivad podd om utmaningarna i att odla och sälja lokalodlat och att inte kompromissa med varken lönsamhet eller med sina värderingar. I steget från hobbyodling till storskalighet finns en massa rationalitet som även vi vanliga odlare kan ta till oss. 

Smaklöken: Weibulls lättlyssnade podd med 15-20 minuter långa avsnitt där programledare Julia Messelt träffar experter och samtalar om att odla och att ta tillvara det man odlat. 

Två Odlare Emellan: När de populära trädgårdsbloggarna Sara Bäckmo och Johannes Wätterbäck lanserade sin podd i december 2016 gick den snabbt upp på mest-nedladdade-listorna. Inte undra på, en bra podd om grönsaksodling av två riktiga entusiaster. Vi hoppas de startar upp igen!

Trädgårdsindie.: Emily Bratt's podstil är lite annorlunda än de övriga trädgårdspoddarna. På ett bra sätt. Här samtalas om trädgård i sociala medier, om trender och historia, om djur i trädgården och mycket mer. Tyvärr kom senaste avsnittet i augusti 2018. Vi hoppas på en fortsättning!!

Gröna fingrar Svart jord: En podcast som handlar om 'odling, strävan efter ett enklare liv och drömmen om en grönare framtid'. Här blandas diskussioner om tiden och livet med fokusavsnitt, till exempel Bi-skolan i fyra avsnitt. 

Kolonipodden: Kolonipodden har koloniområdet Jonsereds Amerika som bas. Vissa kan tycka att avsnitten ibland kan vara lite flamsiga men det är annars en trivsam diskussion med många godbitar. Jonsereds Amerika vill odla de sorter som man odlade på 1800-talet.

 

Vad tycker du?

CAPTCHA
Systemet ställer den här frågan för att rensa bort spam-maskiner som annars skickar en massa skräp.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hela denna text är upphovsrättsskyddad av Gecko Trädgårdsbutik. Citera oss gärna, men ange då källan med en länk till denna sida.