Trädgårdspoddar på svenska

Alltid Öppet köp i 30 dagar från att du fått hem prylarna, skulle det inte bli helt rätt så kontakta oss bara så ordnar vi det!

Trädgårdspoddar på svenska

Svenska podcasts om trädgård

En podcast är som radio, fast bättre. Med din mobil, läsplatta eller dator prenumererar du på de program du vill och lyssnar när du känner för det. Många av oss kan inte tänka sig att hänga tvätt eller åka till jobbet utan en podd i öronen.

Idag är utbudet av riktigt bra poddar jättestort och det kan vara svårt att hitta rätt. Här har vi samlat ett antal svenska kvalitetspoddar om Trädgård, odling och det runtomkring.

Tipsa oss gärna om nya poddar, maila hej@gecko.se! 

Gröna Fingrar Svart Jord

Efter att ha legat i träda under ett år så är den här podden tillbaka, och med minst ett avsnitt i månaden. En podcast som handlar om 'odling, strävan efter ett enklare liv och drömmen om en grönare framtid'.

Hemsida, Podden på Spotify

Trädgårdssnack

Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops trädgårdsdesigner, Annika Sjölin, har satt underrubriken 'För dig med gröna fingrar och jord under naglarna' på sin podd som startades i maj 2017.

Hemsida, Podden på Spotify

Skillnadens

Sara Bäckmos podd, lyssningsvärt precis som alltid! Sara driver också en av Sveriges största bloggar, definitivt störst in om trädgård. Här finns massor att inspireras och läras av, missa henne inte heller på Youtube.

Hemsida, Podden på Spotify

Grönsakslandet

Bella Lindes härliga podd med omväxlande samtal om odlingsfrossa, drömmar om självförsörjning, frösådd, grönsaksval, trädgårdböcker, kolonilotter, odlingsmyter, historia och mycket mer. En personlig favorit!

Hemsida, Podden på Spotify

Botaniska Trädgårdspodden

En lärorik podd där vi lär oss av proffsen. Trädgårdsmästare Anders Stålhand och botanisten Åsa Krüger samtalar med medarbetare på Göteborgs Botan. En personlig favorit.

Hemsida, Podden på Spotify

Odlarna

I den här podcasten träffar programledarna kända och mindre kända personer som får berätta om sina odlingar. Trivsamma samtal och fyllda av anektdoter och tips om hur man lyckas i trädgårdslandet. Ofta fokus på ätbart!

Hemsida, Podden på Spotify

Odla med P1

Det fanns ju radioprogram innan podcasts... Gamla hederliga Odla med P1 finns såklart också i podd-form, och det gör oss aldrig besvikna! Varje vecka ett nytt program, fyllt med nyttigheter och trädgårdssamtal.

Hemsida, Podden på Spotify

Trädgårdsarkitekterna

Trädgårdsingenjören Therese Rombrant samtalar med olika gäster om trädgårdsdesign, växter och trädgårdshistoria. En podd för dig som är intresserad av trädgård och miljöfrågor, matnyttiga samtal och nya avsnitt varje vecka.

Hemsida, Podden på Spotify

Blommar det?

Trädgårdsprofilerna Tony Johansson och Peter Bengtsson är kanske mest kända från Trädgårdskampen på SVT. Här bjuder de på trevliga avsnitt om blommor, odling, kompost, trädgårdar och mer.

Hemsida, Podden på Spotify

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Ulrika Levin (trädgårdsdesigner och arkitekt) och Linde Schilén (trädgårdsmästare och konstnär) samtalar om trädgård.

Hemsida, Podden på Spotify

Hanna och Rebeccas Trädgårdsliv

De lovar lära oss något nytt i varje avsnitt. I Hanna och Rebeccas podd samtalar de kring odling, inredning och trädgård. Halvtimmeslånga lättlyssnade avsnitt.

Hemsida, Podden på Spotify

I trädgården med Karin och Elsa

En landskapsarkitekt och en trädgårdsingenjör samtalar här om olika trädgårdsämnen, här finns historiska tillbakablickar, diskussioner om trender, sommarblommor, träd, jord, och mer.

Hemsida, Podden på Spotify

Smaklöken

Weibulls podd som vill inspirera och skapa lust att odla. Avsnitt om att odla på liten yta, kompost, jord och gödsel, ätbart och mycket mer.

Hemsida, Podden på Spotify

 

Podd-arkiv

De här trädgårdspoddarna verkar ha (tillfälligt?) somnat in, men det finns såklart gamla avsnitt att lyssna på! Alltid lärorikt och trevligt!

Trädgårdspodden - Sveriges första trädgårdspodd där Åsa och Hanna samtalar om trädgårdens alla sidor. Trevlig podcast! Senaste avsnittet juli 2016. 

Kan Själv - de presenterar själva sin pod med 'En podcast med jordiga fötter och en höna i famnen'. Senaste avsnittet i februari 2016.

Trädgårdsmästarna - Lars Krantz och kollegor på Wij Trädgårdar. Senaste avsnittet augusti 2015. 

Marstorps Mat - tyvärr en kortlivad podd om utmaningarna i att odla och sälja lokalodlat och att inte kompromissa med varken lönsamhet eller med sina värderingar. I steget från hobbyodling till storskalighet finns en massa rationalitet som även vi vanliga odlare kan ta till oss. 

Två Odlare Emellan: När de populära trädgårdsbloggarna Sara Bäckmo och Johannes Wätterbäck lanserade sin podd i december 2016 gick den snabbt upp på mest-nedladdade-listorna. Inte undra på, en bra podd om grönsaksodling av två riktiga entusiaster. Vi hoppas de startar upp igen!

Trädgårdsindie.: Emily Bratt's podstil är lite annorlunda än de övriga trädgårdspoddarna. På ett bra sätt. Här samtalas om trädgård i sociala medier, om trender och historia, om djur i trädgården och mycket mer. Tyvärr kom senaste avsnittet i augusti 2018. Vi hoppas på en fortsättning!!

Kolonipodden: Kolonipodden har koloniområdet Jonsereds Amerika som bas. Vissa kan tycka att avsnitten ibland kan vara lite flamsiga men det är annars en trivsam diskussion med många godbitar. Jonsereds Amerika vill odla de sorter som man odlade på 1800-talet.

 

/senast uppdaterad 2020-07-18

Vad tycker du?

Hela denna text är upphovsrättsskyddad av Gecko Trädgårdsbutik. Citera oss gärna, men ange då källan med en länk till denna sida.