Hjälp till att kartlägga mördarsniglarna!

Kommentarer

Jag har gett upp om min funkia. Sniglarna vann i år
Å vad tråkigt! Ja, ibland är det bara att ge upp.. Kanske kommer det några bra tips i enkäten, kika gärna i rapporten sedan!
När dom blir för ätna brukar jag kapa av dom helt o köra över området med gräsklipparen. Sedan gror nya blad o det är fint ett tag till.
Vi har 4000 kvm tomt och sniglarna vinner hur vi än gör. Det är såna mängder så vi skulle aldrig kunna hinna att döda alla. Det är så tråkigt.
Usch, jag känner verkligen med er, Åsa! 'Norska metoden' verkar vara ganska effektiv, kanske värt att prova..
Å kan du berätta vad norska metoden är?
Hallå, Pia! Om jag förstår rätt så går 'norska metoden' i princip ut på att mata sniglar med nematoder, och sedan mata andra sniglar med dessa nematod-stinna kadaver. Makabert, men effektivt verkar det som. Vi samlar på oss tips på olika metoder och knep nu i enkäten, det kommer en rapport om några veckor!
.
Försök att plocka mycket på våren, upplever att sensommaren så lägger dom massor av ägg
Jag klipper dem med sax och strör blå snigelpellets på kadavren. De döda sniglarna lockar till sig andra och sen äter de pelletsen som gör att de känner sig mätta, drar sig tillbaka och dör av svält. Lite makabert men man behöver i alla fall inte ta varenda en själv. De klippta sniglarna torkar och försvinner nästan helt till nästa dag. Önskar er lycka till.
Jag har 6000 m2 tomt och jag tar ett varv var o varannan dag o dödar så många som möjligt, för dom man dödar kommer inte tillbaka och äntligen efter flera år såbörjar man se skillnad . Om bara ALLA människor hade hjälpt åt att bekämpa dom o INTE ge upp, så hade det varit betydligt lättare
Tyckte kaffesump funkade bra. Funderar om blanda krossade äggskal...vet man om det funkar?
Med stora mängder äggskal har vissa växter som annars inte ens skulle få en chans att växa upp, i alla fall fått se ljuset. Sedan räcker tyvärr inte äggskalen för att se till att växterna håller sig fina.
Funkade inte för mig med kaffesump eller äggskal runt skott av dahlia. Sniglarna satt bara uppe på högen och tuggade.
De kröp så fint över krossat äggskal...
Inte hos mog iallafall.
Äggskal funkar bra.
Äggskal har vi provat med men sniglarna kröp glada över.
Jag började tidigt i våras med att klippa och använda Ferramol. Det har gett bra resultat så nu har jag inte alls lika många.
I fjol plockade jag säkert närmare 400 000 sniglar i år färre då jag i vintras hade ett par veckor med minus 25. De äter upp och förstör blommor och annan odling. Tröstlöst men jag ger inte upp.
Huga! Ja, man blir inte utan sysselsättning i alla fall... Kalla vintrar är bra.
Klipper med en sax doppad i snigel pellets varje kväll, nästan.....låter dem ligga kvar, ofta söker sig nya ditt som får samma öde kvällen därpå....
Dom har inget berättigade att vara i våra trädgårdar.
Eller hur!! Att de inte förstått det! :-D
Jag har inte haft problem med mördarsniglar tidigare. Men har säkert haft ihjäl några hundra den här säsongen. Däremot har vi sett en minskning när vi började bekämpa dem.
Ger upp dom är övverallt
Å vad trist!! Hoppas det kommer en dunderkur bland tipsen i enkäten.
Har tack och lov inget jätteproblem ..(än är kanske bäst att tillägga för att inte jinxsa ). Lider med alla som har invasion
Avskyr sniglarna
Har i år kört med snigelmedlet Ferrimax vilket har haft en väldigt bra effekt. Har även en snigelbarriär som jag stryker på "vattenglas" på. Tyvärr börjar all bekämtning bli väldigt kostsam, har köpt snigelmedel för en bra bit över 1000 kr. Tycker även att de mindre åkersniglarna har ökat extremt i år.
Vi har massor av mördarsniglar på vår koloni. Jag går runt om, och i min lott, och klipper och lägger 4-5 korn med Ferramolpellets på varje död snigel. Det funkar jättebra. Har inte många hos mig nu.
Trist
Dom är inte kul förstör så mycket
Snigelgifterna borde finnas i större och billigare förpackningar
Beställ 5kg på granngården, blir mycket billigare.
Vet ej hur man skall få dom att försvinna. Har samma problem på graven. Där äter dom upp allting
Ja, de är verkligen ett gissel, Henriette. Det finns några tips här ovanför bland kommentarerna och jag tjuvkikade på enkätsvaren nyss, det finns många bra tips där. Håll utkik efter rapporten!
Vi har stor tomt som gränsar till åker och ängar, nya sniglar kommer in hela tiden. Blir nog aldrig av med dem men kan hålla dem på en rimlig nivå(✂️+snigelfritt). Har kanske haft tur, de har inte ”mördat” så mycket hos oss.
Jag tycker det är bra att ni Gecko tar tag i problemet o försöker fånga in tips o trix. Detta bordes staten Sverige gjort för länge sedan. Vi har plockat 1000 st Tusen varje kväll, bor så vi gränsar till åkermark och en ödetomt i Skåne.
Ruggigt med så många sniglar som ni har, måste verkligen vara en mardröm. Men vad kul att du tycker om initiativet, Tjolanta!! Det är väldigt spännande att ta del av erfarenheter och tips från de som drabbats av invasionen. Och från de som klarat sig undan, har de gjort något speciellt för att skydda sig. Vi vill ha in många svar så tipsa gärna på FB och andra ställen.
Ja, det är helt huvudlöst att staten inte går in och fixar detta med sniglarna! Lägga ner över 1000 spänn per år är inte hållbart!
Tycker det hjälper bra om vi regelbundet strör ut Snigeleffekt.
Har gett upp, plocka ger kilovis. Enda som hjälper är riktig torka.
Har mycket större problem med snäckor på hemmatomten. Plockar hundratals varje sommar på 250 kvadratmeter tomt. De käkar allt
Ser i enkäten att det är många andra som har snäck-problem också.. Är det stora snäckor, Vinbergssnäckor?
Vi har små snäckor med svart kropp som nästan är värre än mördarsniglarna. Jag dödar även dessa då de förstör blommorna.
Jag har bekämpat vanliga trädgårdssnäckor under snart 15 år. Plockat ca 150-200 st. varje gång det regnat. Samlat dem i hink och sedan hällt en stor gryta kokande vatten över dem. Först i år märker jag skillnad och har endast sett några stycken. Dem har jag låtit vara, vill ju inte utrota dem. Några mil norr om Jönköping på västra sidan av Vättern har det de senaste fem åren blivi massor med stora Vinbergssnäckor som spridit sig i skogen (tall och granskog) men de gör inte så stor skada i trädgårdarna ännu. För 30 år sedan såg man någon enstaka när man var ute och plockade svamp men nu är de verkligen överallt.
De har tagit bort mycket av glädjen i trädgården. Fått sluta odla grönsaker. Ha dahlior mm i krukor ger inte samma blomning.
Så äckliga de är!
Ogillar mördarsniglar

Sidor

Vad tycker du?

Hela denna text är upphovsrättsskyddad av Gecko Trädgårdsbutik. Citera oss gärna, men ange då källan med en länk till denna sida.